Waarom Persoonlijk Rome? • Privacy en Voorwaarden

Rome met kinderen

Rome uit eigen ervaring!

Met kinderen naar Rome

Sandrina Bokhorst, oprichter van Persoonlijk RomeOprichter Sandrina Bokhorst

Na jarenlang werkzaam geweest te zijn als communicatieadviseur heb ik in 2006 besloten om toe te geven aan mijn fascinatie voor Rome en de koers in mijn leven om te gooien. Dat was de geboorte van Persoonlijk Rome. Aanvankelijk richtte ik me vooral op het gidsen: reizigers ter plaatse inwijden in de Eeuwige Stad. In de loop der jaren heb ik het aanbod en het team waarmee ik werk sterk uitgebreid, maar Rome blijft de focus!

Complete Rome-reizen

Persoonlijk Rome kan de “hardware” van uw Rome-reis regelen: de vlucht, het verblijf en de transfers. Daarnaast adviseren we over invulling van het reisprogramma tot en met het verzorgen van service: kortingskaarten, tickets voor musea, concerten en bezienswaardigheden. Dit doen wij voor reizigers die meer uit hun citytrip willen halen. Denk aan moeders en dochters die samen op stap gaan, vriendenclubs, verenigingen, individuele reizigers die meer willen zien, families die samen een jubileum luister willen bijzetten of een beleggingsclubje dat een goed jaar heeft gehad en de winst wil opsouperen. Voor iedere vraag bedenken wij een gepast, afwisselend reisprogramma.

Gespecialiseerd team

Vanaf de start heb ik veel samengewerkt met publicist/journalist Ewout Kieckens. Inmiddels beschik ik over een breed team van gidsen, reisleiders en aanbod van onder andere hotels, restaurants en activiteiten waarmee ik voor iedereen een interessant aanbod kan samenstellen. Zowel in Nederland als in Rome heb ik ondersteuning. De helft van het jaar woon ik in Schiedam, de andere helft in mijn appartement in Rome.

Stad der steden

Rome is voor mij de stad der steden. Toen ik na het gymnasium als historicus in de dop besloot me verder te verdiepen in Rome, raakte ik gefascineerd door de wijze waarop de stad zichzelf steeds weer opnieuw uitvindt. Die fascinatie heb ik nog steeds. In Rome ontdek ik telkens weer nieuwe verbanden tussen de tijdvakken en gebeurtenissen. Van de keizertijd, toen Rome hoofdstad was van het Romeinse Rijk, tot de huidige kloppende levensader van Italië en het machtsbolwerk van de katholieke kerk. Door de vele lagen en dimensies raak ik niet op Rome uitgekeken. Het is een mythische stad met een fascinerend verhaal. Icoon van macht, kunst, architectuur en waarde.

Sensualiteit

Elke keer als ik in Rome ben, en dat is gelukkig vaak, ben ik weer onder de indruk van de sensualiteit van de stad. Rome is een bombardement voor de zintuigen door de mooie architectuur, kleurrijke taal, het vaak mooie weer, het heerlijke eten en het theater op straat. Dit bella vita onderga ik met volle teugen en deel ik graag. Met Persoonlijk Rome maak ik graag de roemrijke geschiedenis, cultuur én het levende Rome toegankelijk voor Nederlanders en Belgen.

Verhalen van de stad

Ik vind het heerlijk om de verhalen van de stad te vertellen. Ik zie dan vaak lichtjes in de ogen van de gasten ontsteken. Telkens luister ik aandachtig naar wat mensen willen. Als reisadviseur raad ik hen zaken aan en af. Veel aandacht gaat uit daarbij uit naar de voorwaarden voor een geslaagde reis: een goede sfeer, lekker eten, een gemeenschappelijke belangstelling, een gevoel van vrijheid en persoonlijke aandacht.